Velkommen til
Grimstrup Film & Forlag
Danske jernbanefilm:
Udenlandske film:


Diverse:


Kontakt:
Telefon: (+45) 21 42 05 80

GM Jernbanefilm - Fire film med fokus på DSB litra MY
Se også siden Europa, hvor der er tre film om GM henholdsvis i Sverige, Ungarn og i Kosovo
 

DSB tager afsked med litra MY. Denne film er produceret i 2001 og handler om den sidste faste arbejdsopgave litra MY havde i DSB regi: nemlig som trækkraft for godstoget Århus-Herning. Hvorfor der blev anvendt MY, og ikke ME eller MZ, skyldtes at strækningen mellem Skanderborg og Silkeborg kun måtte belastes med et akseltryk på maximalt 18 tons på grund af sporets dårlige stand. Derfor blev godstoget, hvis en eller flere vogne havde et højere akseltryk end 18 tons, også sendt omvejen via Vejle, hvilket også opleves i filmen. I sommeren 2001 blev sporet mellem Skanderborg og Silkeborg udskiftet og dermed var det slut med MY i ordinær drift i DSB regi. En film med flere førerrumsoptagelser fra strækningen Århus-Herning. En film optaget i gråt som grønt landskab, i sol som i regn.


DVD - 63 min. 195,00 D.kr.

Kan købes via en af vore forhandlere eller direkte via mail til Grimstrup Film. Bemærk venligst: Ved direkte bestilling tillægges porto


 

 

GM træf på Danmarks Jernbanemuseum. I weekenden den 14. og 15. august 2004 blev der i anledning af MY's 50 års jubilæum holdt GM træf på Danmarks Jernbanemuseum. Over tyve GM lokomotiver fra henholdsvis Norge, Sverige, Ungarn, Belgien, Luxembourg og Danmark deltog i stævnet. Ved lørdagens åbning af GM træffet kom 'de fem søstre' (MY 1101, NSB Di3 616, SNCB 202.020, CFL 1604 og MÁV M61-017) for første gang i historien til at stå under samme tag. Åbningen af søndagens stævne skete på en lidt utraditionel måde, nemlig med en koncert for horn og diesellokomotiver fra seks lande, dirigeret af Det Kongelige Teaters musikchef Michael Schønwandt. I filmen ses naturligvis også nogle af de særtog, der i weekenden kørte mellem Odense og Fruens Bøge, samt mellem Odense og Nyborg. Desuden ses også særtogene til stævnet om fredagen og hjem derfra om mandagen.

 

Udsolgt ... ......

 

 

MY 50 års jubilæum. Den 7. februar 1954 ankom den første MY til Danmark fra Sverige. I anledningen af 50 års jubilæet den 7. februar 2004 kørte DSB Museumstog et særtog fra Hellerup til Helsingør med MY 1101 i front. Denne film handler om selve jubilæumsdagen, samt lidt om forberedelserne til denne specielle dag. Desuden er der i filmen "MY 50 års jubilæum" omkring 3 minutters sort/hvid filmoptagelser (uden reallyd), dels af MY 1101's præsentationstur i 1954, og dels af prøvekørslen i 1957 af den dansk konstruerede Frichs MY 1201.

Udsolgt ...


Kan købes via en af vore forhandlere eller direkte via mail til Grimstrup Film. Bemærk venligst: Ved direkte bestilling tillægges porto

 

 

CFL Cargo Danmark, der har genoplivet godset på skinner flere steder i landet, handler denne film om. CFL Cargo Danmarks maskinkraft er en skøn blanding af MY og MX'ere, der enten er købt eller lejet af de danske privatbaner. I øvrigt var det meningen, at CFL Cargo's maskinpark skulle udvides med flere luxemburgske litra 1800 og hvoraf den første kom til Danmark den 23. juni 2007, men det blev ved det ene, som i øvrigt har forladt Danmark igen.

I CFL Cargo Danmark opleves bl.a. 'Papirtoget' mellem Fruens Bøge og Næstved transport af spånplader fra Padborg til Herning, det ugentlige tankvognstog med lim fra Århus til Frederikshavn, godstoget fra Padborg til Skive Havn, mv. Filmen om CFL Cargo Danmark er produceret i 2007 og meget af det, der er med i denne, såsom "Papirtoget" og godstogene til Skive og Hasselager, er desværre nu historie.

Klik her for at læse omtalen af filmen i Politiken

DVD - 74 min. 195,00 D.kr.

 

Se også siden Europa, hvor der er tre film om GM henholdsvis i Sverige, Ungarn og i Kosovo