Velkommen til
Grimstrup Film & Forlag
Danske jernbanefilm:
Udenlandske film:


Diverse:


Kontakt:
Telefon: (+45) 21 42 05 80

Ferrocarriles de Cuba nr. I
Trilogien om jernbaner på Cuba

Det var under sukkerrørshøsten på Cuba, at man indtil for nu omkring ti år siden havde mulighed for at opleve damplokomotiver i almindelig drift. Men sidste år med mange aktive damplokomotiver i drift blev sukkerkampagnen 2002, et år hvor denne trilogi om jernbaner på Cuba blev produceret. I trilogien om jernbaner på Cuba er der også mange små historier om cubanernes dagligdag som er præget af mangel på næsten alt - lige med undtagelsen af et sprudlende humør og en smittende livsglæde. Men trods de mange materielle mangler lever cubanerne dog i et land hvor skolegang, lægehjælp og medicin er gratis for alle - noget som i resten af Latinamerika ellers er et totalt ukendt begreb.


 

Ferroccariles de Cuba I handler om jernbaner i den vestlige del af landet, herunder de tre sukkercentraler Pablo de la Toriente Brau, Augosto César Sandino og Amistad con los Pueblos hvor damplokomotiver satdig er i fuld vigør. I filmen er der også fokus på det daglige persontog mellem Pinar del Rio og Havana, samt meget mere!

DVD - 60 min. 195,00 D.kr.

Kan købes via en af vore forhandlere eller direkte via mail til Grimstrup Film. Bemærk venligst: Ved direkte bestilling tillægges porto 

 


Man kan ikke tale om provinsen Pinar del Rio, beliggende i den vestlige del af Cuba, uden også at nævne tobak. For Pinar del Rio er nemlig frem for alt kendt for sin fremstilling af verdens fineste tobak, og i den første film i triologien Ferrocarriles de Cuba ses da også hvordan tobaksplanterne dyrkes og bladene tørres, samt hvordan en rigtig Havanna Cigar fremstilles.