Velkommen til
Grimstrup Film & Forlag
Danske jernbanefilm:
Udenlandske film:


Diverse:


Kontakt:
Telefon: (+45) 21 42 05 80

Ferrocarriles de Cuba nr. I
Trilogien om jernbaner på Cuba

Det var under sukkerrørshøsten på Cuba, at man indtil for nu omkring ti år siden havde mulighed for at opleve damplokomotiver i almindelig drift. Men sidste år med mange aktive damplokomotiver i drift blev sukkerkampagnen 2002, et år hvor denne trilogi om jernbaner på Cuba blev produceret. I trilogien om jernbaner på Cuba er der også mange små historier om cubanernes dagligdag som er præget af mangel på næsten alt - lige med undtagelsen af et sprudlende humør og en smittende livsglæde. Men trods de mange materielle mangler lever cubanerne dog i et land hvor skolegang, lægehjælp og medicin er gratis for alle - noget som i resten af Latinamerika ellers er et totalt ukendt begreb.


 

Ferroccariles de Cuba I handler om jernbaner i den vestlige del af landet, herunder de tre sukkercentraler Pablo de la Toriente Brau, Augosto César Sandino og Amistad con los Pueblos hvor damplokomotiver satdig er i fuld vigør. I filmen er der også fokus på det daglige persontog mellem Pinar del Rio og Havana, samt meget mere!

Udsolgt ...

Kan købes via en af vore forhandlere eller direkte via mail til Grimstrup Film. Bemærk venligst: Ved direkte bestilling tillægges porto 

 


Man kan ikke tale om provinsen Pinar del Rio, beliggende i den vestlige del af Cuba, uden også at nævne tobak. For Pinar del Rio er nemlig frem for alt kendt for sin fremstilling af verdens fineste tobak, og i den første film i triologien Ferrocarriles de Cuba ses da også hvordan tobaksplanterne dyrkes og bladene tørres, samt hvordan en rigtig Havanna Cigar fremstilles.